вторник, 1 март 2011 г.

Детайли за първата вечер на Sofia DUB Convention : Webcam Hi-Fi, Root Souljah in Dub



На 2 март стартира първият минифестивал за дъб музика – Sofia Dub Convention. Той ще разтърси стените на новооткрития клуб Mixtape 5 в София с прецизна селекция от международни и български артисти и групи.

Партито ще започне в 21.00 със сет на Brmbaras (Zionlionz Sound System).

След него на сцената ще се състои ексклузивният дебют на проекта Root Souljah in Dub – чисто нов състав, включващ двама от оригиналните членове на родната roots reggae гордост - Цецо и Алекс. Към тях се присъединява и един от най-добрите български реге барабанисти – Александър Даниел (Senor Buffo & The Synchronizers, Nasekomix). Групата обещава качествен дъб и изненади на първото си появяване на сцената.

Основният хедлайнер в първия концерт на Sofia Dub Convention - французинът Webcam Hi-Fi пък ще направи лайв сет заедно със саксофонист и певица.
Активен във френския ъндърграунд вече повече от 20 години, Fredread създава този свой проект преди 6 години, след построяването на собственото си звукозаписно студио (Tube Dub Sound) в югозападна Франция.
Повлиян е от имена като Steel Pule, Bad Brains, Scientist и много други, а с дъб проекта си Webcam Hi-Fi успява да стигне чак до турне в Мексико. След един издаден албум и неизброим брой плочи и сингли, на 2 март французинът ще стигне и до София, където ще предложи най-доброто от авторската си продукция.

В часовете след полунощ партито ще продължи с младия талант Samity – един от малкото родни продуценти на дъб музика, който ще представи сет на живо, в компанията на NRG D зад микрофона.

В малките часове Sofia Dub Convention ще завърши отново със сет на Brmbaras.

Клуб MIXTAPE 5 се намира в подлез Галерия (под Моста на влюбените). Началото на партито е 21.00, а цената на билета – 7 лева.

Stricktly dubwise, no compromise!

Няма коментари:

Публикуване на коментар