понеделник, 12 декември 2011 г.

Dancehall Arena в София на 20-ти януари

В студения януари Jamaica Air Force изскача с едно събитие комбиниращо най-доброто на местната реге и денсхол сцена с класни гости от чужбина. Горещи денсхол ритми, разчупени с някой-друг хип-хоп бийт и топло реге - ето какво ви очаква на DANCEHALL ARENA в клуб "Mixtape 5" на 20-и януари.


И защото не обичаме да вършим нещата наполовина, лайн-ъпа, който Jamaica Air Force е събрал на едно място дава всички предпоставки за една незабравима вечер, а именно:

live & direct

- Original Uman и Selecta Killa (Dancehall Punks outta Belgium)

- DRS

- Jahmmi Youth (Roots Rocket Sound)

dj side

- Brmbaras (Zionlionz Sound System)
- SAVA (Camp Sessions)
- Lazy Face (Jamaica Air Force)


КОГА : 20.01.2012
КЪДЕ: "Mixtape 5" (София, бул. България, подлез "Галерия")
КОЛКО : 10лв (предварителна продажба), 12 лв. на място в деня на събитието

повече информация за предварителна продажба - съвсем скоро

Original Uman
-------------
Original Uman е един от пионерите на белгийската хип-хоп и денсхол сцена. Започва кариерата си в култовата местна рап формация De Puta Madre в началото на 90-те. Прекарвайки времето си по музикалните магазини, Uman сформира реге/денсхол саундистема Bass Culture Sound System през 95-а година, който бързо се установява на върха на белгийската сцена. През годините си печели солидна репутация като изпълнител на живо и неспирно продължава да обикаля сцените в Белгия и Франция наричайки се The Dancehall Punk outta Belgium.

През 2002-ра година излиза първото му EP наречено Original Uman и издадено от BMG, което е последвано през 2005-а от акустичният реге албум "L`aventure c`est l`aventure". Решавайки да се отдалечи от мейджър лейбълите, Original Uman решава да издава музиката си по независим начин, в няколко микстейпа, последният от които излезе преди няколко седмици и се нарича "Umanity".

За разлика от повечето артисти в жанра, текстовете на Uman са често социално насочени, имайки предвид сложната ситуация, в която се намира Белгия от няколко години. Парчето "Bienvenue en Belgique" от микстейпа Umanizm 2, например, събра повече от 100 000 гледания в YouTube за няколко месеца. Смесвайки реге и денсхол, с дрезгав глас близък до познатият на широката публика Lord Cossity, Original Uman е познат и със своето силно присъствие на живо. Обиколил Европа и спечелил доста клашове със своят саундсистем Bass Culture, Original Uman ще бъде специален гост на първата DANCEHALL ARENA.

Пял на една сцена с имена като NTM, De La Soul, GZA, Anthony B и още много други, Original Uman ви обещава, че няма да останете разочаровани.

Original Uman - Umanizm 2 by DAViBEJamaica.comDRS
---

Въпреки, че нямат нужда от особено представяме, все пак сме длъжни да споменем, че DRS са едни от най-силните изпълнители на българската рап сцена, като още от първият си албум се унасят по денсхол мотивите в култови песни като Ragaskit II. Какво са ни подготвили Ndoe и Mytag за DANCEHALL ARENA ще разберем на 20-и януари!Jahmmi Youth
------------

Едно от най-младите попълнения на Roots Rocket Sound е всъщност нещо като ветеран на българската реге сцена, занимавайки се с музика от доста години. Малко вероятно е да се интересувате от реге и да не сте чували за него.

Специално за DANCEHALL ARENA, Jahmmi Youth ще изнесе изцяло денсхол ориентиран сет, нещо, което се случва достатъчно рядко, за да не бъде пропуснато.

info : http://rootsrocket.org/artist-profile-jahmmi-youth.htmldj side
-------

Brmbaras (Zionlionz Sound System)
---------------------------------
Няма как да има подобно мащабно реге/денсхол събитие в България без участието на Zionlionz. Този път ще ни гостува Brmbaras, който освен със собствен сет ще бъде селектор и за сета на Jahmmi Youth.


SAVA (Camp Sessions)
-------------------
Sava е бързо набиращото скорост ново попълнение в крюто на Camp Sessions. Едва на 19 години, Sava има какво да ни покаже и да ни пусне, факт поради който решихме да разчупим нещата и да го поканим на DANCEHALL ARENA.

http://soundcloud.com/sava


Lazy Face (Jamaica Air Force)
----------------------------
Домакин на събитието чрез радио-предаването Jamaica Air Force, Лейзито ще се постарае да ви се иска партито никога да не свършва :)

www.mixcloud.com/lazyface
www.facebook.com/selector.lazy.face

Няма коментари:

Публикуване на коментар