петък, 8 октомври 2010 г.

Jah-jah-jah warrior : Roots Manuva Meets Wrongtom



Преди няколко години бях попаднал на едно издание на култовия английски електро-абстракт-хип-хоп лейбъл Ninja Tune, име може би познато на някои от вас.

Диска беше с жълта обложка и гласеше : "Dub Come Save Ме". Доста години след това този ремикс албум, версия на оригинала "Run Come Save Ме" на англичанина с ямайски корени Roots Manuva още ме спасява когато се присетя, че имам нужда от помощ.

За това когато скоро съвсем случайно разбрах, че любимото ми английско МС е издало подобен проект наречен "Duppy Writer" въобще не се колебах, a веднага се разрових из интернет дебрите за да го намеря.

Второто действащо лице в диска се нарича Wrongtom, DJ работил за Тrojan Records и няколко други подобни имена. Ремиксирал Manuva за бонус диска "Alternately Deep" издаден към албума "Аwfully Deep" преди няколко години, човека знае за какво става въпрос.

Целият проект е съставен от реге-дъб-денсхол версии на песни от цялата дискография на Roots Manuva, както и едно ново парче, " Jah Warriors". Дъбиран хип-хоп със силен ямайски привкус( и няма как след като знаем, че Manuva винаги е харесвал дъб музиката - появява се и във филма "Dub Echoes") , не задълбаващ в сирените и ехотата на психарския английски UK stepper дъб, много добър сaундтрак за настъпващите есенни дни. Направо да ти се доиска да си уговориш една среща със зелената госпожица на някои морски бар, и по възможност да имаш пясък между пръстите...

И не на последно място, обърнете внимание на обложката, напомня ли ви на нещо? Страхотния артуърк е направен от Tony McDermott, човека рисувал класическите обложки на Scientist и Mad Professor от 80-те!

Dub it wise!

Roots Manuva Meets Wrong Tom - Duppy Writer by The FADER

1 коментар: