четвъртък, 9 юни 2011 г.

Ска и реге лято в Порк Пай : Jaya The Cat, Eyesburn, Superhiks!



След екзалтиращият концерт на DUBIOZA KOLEKTIV, който събра над 1000 души снощи в Борисовата и дни преди този на POPA SAPKA, организаторите от Строежа, Pork Pie и Stagemasters, обявяват събитията за част от един общ проект, който ще включи шест групи в рамките на юни, юли и август.

Акцентът е върху нашумели имена от Балканите, плюс участието на една американска банда. И шестте концерта ще се случат на откритата сцена на клуб Порк Пай в Борисовата градина, а концепцията за цените на билетите е да бъдат максимално достъпни (5-15 лв.).

Поредицата включва по два концерта месечно. Вторият е вече обявения за следващата сряда, 15 юни, на румънската Balkan Pop-Ska група POPA SAPKA.

На 13-ти юли в София за първи път ще гостуват култовите сърби EYESBURN. Кросовър-реге формацията е в процес на реюниън след близо 5 годишно прекъсване, като концертът им в Порк Пай ще бъде сред първите в техния афиш от дати. EYESBURN са немалко популярни и в България, а фронтменът им Hornsman Coyote има две общи песни със Soufly и вече е бил редом до Макс Кавалера преди две години в София.

Седмица след сърбите, на 20-ти юли, в Порк Пай пристига една от любимите на българската публика реге-ска банди - JAYA THE CAT. Амерканско-холандската формация идва за петия си концерт в София, като винаги свири пред пълни клубове и се радва на горещо посрещане.

На 24-ти август, отново сряда, в България са поканени македонците СУПЕРХИКС. Ска формацията има серия от изяви на престижни европейски фестивали, ротации в MTV и множество награди, включително три пъти за “Най-добра македонска група” и веднъж за “Най- добър рок концерт в Македония”.

Логично поредицата от концерти ще завърши с българска група. И това ще бъдат точно
споменатите по-горе УИКЕДА. Ерол и компания ще ударят в Порк Пай на 31-ви август.

Програма:


15 юни, сряда - POPA SAPKA (Румъния)
13 юли, сряда - EYESBURN (Сърбия)
20 юли, сряда - JAYA THE CAT (САЩ, Холандия)
24 август, сряда - SUPERHIKS (Македония)
31 август, сряда - WICKEDA (България)





1 коментар: