понеделник, 22 ноември 2010 г.

Чисто нови клипове от Wickeda и БГз!

Факта е достатъчно рядък за българската сцена за да не го споменем : два много готини клипа на ска и реге ориентирани банди излязоха в разтояние на не повече от две седмици.

1/ Видеото към парчето "Кой съм аз" на една от култовите български ска-пънк банди Wickeda идва около 8 години след последното тяхно такова и е изцяло творение на Ерол Ибрахимов. Използвани са архивни кадри от престоя му в Голямата ябълка в началото на десетилетието, а текста хвърля поглед върху нещата от българския фолклор като чадъри, чушки и жени.



2/ Втория клип които ще ви представим е всъщност и първият такъв за БГз, фънк-ска-реге формация от София. Видеото е към парчето "Чи" и е част от първия независимо издаден албум на групата, наречен просто "БГз". За албума ще напиша отделен пост, защото наистина си заслужава! Междувременно можете да си го дръпнете напълно безплатно от официалния сайт на групата въпреки, че горещо ви препоръчвам да си го закупите срещу скромната цена от 6лв от онлайн магазина на нашите приятели HC Spirit.

Подкрепете бандата като си купите албума от тук

или в случай че наистина сте закъсали си го свалете от тук ( но не забравяйте да си го купите по-късно! Support your local scene както е казал народа )




For the non-bulgarian speakers : check out the two brand new videos by a couple of cool bulgarian bands, Wickeda and BGz.

Няма коментари:

Публикуване на коментар