четвъртък, 10 февруари 2011 г.

Dog War proudly presents Sofia DUB Convention


Sofia Dub Convention е двудневно събитие, което ще разтърси стените на новооткрития клуб Mixtape 5 в София на 2 и 17 март.

Минифестивалът ще срещне българската публика с редица имена, чието творчество включва елементи от самото раждане на стила, до най-съвременните му интерпретации.
Дъб музиката се появява в края на 60-те години, като едно от многобройните разклонения на ямайското реге. Ветерани в стила са Osbourne "King Tubby" Ruddock, Lee "Scratch" Perry и др. Характеризира се с тежък ритъм, дълбоки бас линии и хипнотизиращи дилей и ехо ефекти.

По-късно вариациите му са огромни – от френската електро-дъб сцена и английската stepper сцена, през Нова Зеландия и Япония, до производни стилове, като Jungle, хип-хоп движението в Ню Йорк от края на 70-те (донесено от ямайските MC-та -” toaster-и”), Drum & Bass и суперновата в електронната музика от последното десетилетие – дъбстеп.

Самият дъб също се развива и именно в това ще се убедим лично на Sofia Dub Convention.Събитието ще включва редица чужdестранни хедлайнери и български групи и диджеи, които накуп не са за изпускане!

На 2 март основен хедлайнер ще бъде французинът Webcam Hi-Fi, който идва за лайв сет, заедно с певица и саксофонист.

На 17 пък ще се срещнем с полската банда Paprika Korps, които вече са добре познати на българската публика с взривоопасните си концерти и музиката си – уникален микс heavy reggae и hard dub.

Тепърва предстои да обявим интригуващия списък от подгряващи родни и чужди артисти, но засега посланието е едно: Stricktly Dubwise, No Compromise!


Sofia Dub Convention се организира от първия български блог, посветен на ямайската музика във всичките ѝ форми - Dog War Reggae Blog (http://dog-war-reggae.blogspot.com/). Сайтът се появи преди повече от 6 месеца и от самото начало направи сериозна заявка за една различна и интересна гледна точка върху реге културата. Представяйки ревюта, интервюта, интересни клипове и игри с награди, Dog War бавно, но сигурно върви напред. Sofia Dub Convention е поредната голяма крачка.

02.03 : start : 21h damage : 6lv
Webcam Hi-Fi : www.myspace.com/webcamhifi
Nrg D : www.myspace.com/newrelationgenerationdub
Samity : www.myspace.com/samityindub
Brmbaras (Zionlionz crew) : www.myspace.com/zionlionzsoundsystem

17.03 : start 21h : damage : tba

Paprika Korps : www.myspace.com/paprikakorps

STRICKTLY DUBWISE, NO COMPROMISE!

2 коментара:

  1. Супер е това . ..идеМ, ама защо ми триеш коментарите?! Напрово ме демотивираш да пиша-изобщо :D)

    ОтговорИзтриване
  2. не съм трил нищо, може да е имало някакъв проблем със самите коментари, знам ли...

    ОтговорИзтриване