понеделник, 13 декември 2010 г.

Acoustic reggae and more with Chris Murray and Da Whole Thing

Здравейте!

Докато се ровех в youtube за клипове на любимият ми канадско-калифорнийски one-man ska band изпълнител Chris Murray, попаднах на един доста интерес проект наречен Da Whole Thing.



Но нека започнем отначало : родом от Канада, Chris Murray е бивш член на местните ска герои King Apparatus в края на 80-те и началото на 90-те. Изявява се също така като продуцент на доста известните The Planet Smashers. В момента живее в Калифорния, и е разработил свой собствен стил акустично реге и ска. Записва албумите си възможно най-минималистично, като "Raw" е записан на поставен на масата уокмен! Както и да е, чуйте песента по-долу, заслужава си, особено в студените зимни дни :)





Другата група за която искам да спомена и на която току що попаднах се нарича Dа Whole Thing и е родом от NYC. Оказа се че техният втори албум "Tooth" е продуциран от Chris Murray, а измежду членовете на групата намираме имена като Victor Rice, David Hilliyard, Agent Jay и Vic Ruggiero ( за незнаещите, почти целия състав на The Slackers). Първия албум "at Version City" е записван през 97-ма и 98-ма година и радва със свежото си ска звучене. Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар